Sinterklaascross werd groot succes.

Op zaterdag 16 november werd de jaarlijkse Sinterklaascross weer verreden bij MSV NOV in Heerde. Maar liefst 169 strijders passeerde de inschrijftafel waaronder ook zeer veel deelnemers in de 50cc klasse. Uit heel Nederland kwamen er rijders af en streden om de Sint-Nicolaas beker. Het was dit jaar wel een bijzondere aankomst van Sinterklaas samen met zijn knechten want hij kwam in Wezep aan met de trein en werd daarna per busje naar de Gelderse crosspiste gebracht. De pieten bewaakte hun baas op een perfecte wijze en kwamen rond tien uur aan op de baan. Ze waren mooi op tijd en werd de goedheiligman met de zwarte pieten opgewacht door de kindertjes die ook van buiten de motorcross een glimp van hem wilde opvangen.

Maar liefst stonden er vijftien jongen crosstalenten aan de start in de 50cc klasse die op de minibaan de Sint wilde laten zien wat ze in hun mars hadden. Sinterklaas gaf aan zeer veel bewondering te hebben voor deze jonge coureurs. De knechten wilde ook ho zo graag even mee op de motor maar kregen hiervoor geen toestemming van Sinterklaas, want ja ze moesten nog door naar Apeldoorn. Zo kwamen ook de 65cc en 85cc kleine en grote wielen in actie op de grote baan en werd er volop gestreden. Sinterklaas moest ook bij een van zijn pieten ingrijpen omdat hij Marcel, (een van de keukenmedewerkers) achter de hamburgerpan vandaan haalde en zelf alles op wilde eten. Dit kan niet liet hij weten want we hebben nog genoeg te doen.

Nadat alle jeugdklassen hun beide reeksen hadden verreden werd in de kantine de prijsuitreiking verricht door Sinterklaas die ook nog samen met de aanwezigen uit volle borst sinterklaasliedjes liet schallen door de luidsprekers. Ook werd bekend gemaakt dat alle deelnemers een herinneringsvaantje mee mochten nemen naar huis. Rond een uur nam Sinterklaas met zijn zwarte pieten weer afscheid en wenste alle rijders die nog in actie moesten komen heel veel succes. Hij heeft laten weten in 2020 zeker weer terug te komen naar Heerde.

Ondanks dat het een sinterklaascross was werden er geen cadeautjes vergeven en werd er volop gestreden om de grootse sinterklaasbeker in alle categorieën en genoot het aanwezige publiek hier volop van. Gelukkig kon het volledige schema worden afgewerkt voordat de duisternis zijn intrede kon doen, en werden daarna alle bekers uitgereikt aan de beste drie. Het bestuur wil langs deze weg iedereen bedanken die deze dag weer mede mogelijk hebben gemaakt. Want zonder hen was dat zeker niet gelukt. Het weer heeft ook super mee gewerkt en mag deze sinterklaascross weer als een groot succes worden genoemd.

Door: Evert v ‘t IJssel

Foto’s Sinterklaascross 50cc Klik Hier

Foto’s Sinterklaascross rest Klik hier

Video door John van Beek 100 Klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.