Super deelname bij Sinterklaascross MSV NOV in Heerde

Op zaterdag 17 november was de dag dat de intocht van Sinterklaas een feit was en de goedheiligman samen met zijn knechten had belooft om naar de Gelderse crosspiste van MSV NOV in Heerde te komen. Veel rijders hadden aan dit goede nieuws ook gehoor gegeven om Sinterklaas met zijn zwarte pieten te ontmoeten op het circuit. Maar liefst 170 rijders schreven zich in voor deze jaarlijkse traditie.Dat de aankomst van de Sint vlekkeloos verliep daar kunnen we kort over zijn. Want rond 10.00 uur kwam de eerste zwarte piet al opdagen en gaf aan problemen te hebben met Sinterklaas. De vrijwilligers in de keuken begrepen al goed dat deze piet dingen had gedaan wat niet door de beugel kon. Dus werd hij aan het werk gezet en moest hamburgers bakken wat deze piet goed afging. Intussen waren de training al in volle gang en kwam de vragen overal vandaan waar Sinterklaas wel bleef. Na enig contact werd duidelijk dat Sinterklaas de weg kwijt was en helemaal verkeerd was gereden met een zwarte piet.

Na veel communiceren bleek dat hij bij de schaapskooi in Heerde was beland maar kwam gelukkig alles toch weer op zijn pootjes terecht. Maar was nog wel de vraag waar de twee andere knechten van de Sint waren gebleven. Nadat er al volop werd gestreden om de sinterklaasbeker kwam rond half twee Sinterklaas aan stonden veel kindertjes hem op te wachten. Prachtig was dit om te zien, en werden de nodige pepernootjes en cadeautjes aan de kinderen gegeven. Sinterklaas riep gelijk de ondeugende piet op het matje maar loste beiden het probleem op. De gemiste twee zwarte pieten kwamen wel een uur later opdagen, deze bleken naar het verkeerde circuit te zijn gereden maar werd alles weer tot een goed einde gebracht.

De rijders denderde maar door in de klassen 50cc, 65 kleine en grote wielen plus de 85cc kleine en grote wielen. Ook de Hobbyklasse waar heel veel deelnemers in te bespeuren waren gingen voor de grootste Sinterklaasbeker. Na deze wedstrijden van de jeugd reikte Sinterklaas en de pieten de bekers uit aan de best drie, en kregen alle deelnemers ook nog een medaille mee naar huis. Daarna nam de Sint afscheid met alle pieten. Dat was te begrijpen natuurlijk want zij hadden nog veel meer te doen en zullen tot zeven december in Nederland blijven en dan terug varen naar Spanje.

In de klasse 125 cc, veteranen, en 500cc werd er ook volop gestreden maar maakte zeker ook de klasse 250cc en superklasse er een ware seizoenafsluiter van. Ook was het prachtig om te zien dat de quads jeugdrijders op het crosscircuit er alles aan deden om een goede uitslag op het papier te krijgen. De Quads senioren sloten het geheel af van de dag en kwam rond kwart voor vijf de laatste rijder over de finish heen.

Na alle wedstrijden kregen de rest van de klassen waarvan de beste drie de bekers overhandigd van de organisatie. Als extra prijs werd voor de snelste starter zowel de 1e als 2e manche een bon vergeven die te besteden was in de kantine van de motorsportvereniging.  Het bestuur bedankt alle vrijwilligers, het Medical team en alle vlaggenisten voor hun inzet. En natuurlijk ook alle deelnemers die er een superdag van hebben gemaakt. Sinterklaas heeft laten weten om in 2019 zeker weer naar MSV NOV in Heerde te komen.

Kijk voor alle uitslagen op Uitslagen Sinterklaascross 2018

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.