ONK motocross bij MSV NOV succesvol verlopen.

Het open Nederlandse kampioenschap motocross die op zondag 8 april werd verreden bij MSV NOV in Heerde is succesvol verlopen. Zowel de onk als de cupklassen waren zeer goed gevuld en was het voor het aanwezige publiek weer volop genieten. De lokale held Youri van t’ Ende wist in de 250 onk klasse de hoofdprijs te pakken en wist zo Roan van de Moosdijk achter zich te houden die 2e van de dag werd, Jakob Kjaer Nielsen werd verdienstelijk derde. Michel van den Essenburg had het graag anders gezien voor zijn thuisfans maar kwam door pech niet verder dan een 32e plaats

Youri van ’t Ende pakt de winst op thuis circuit.

Bij de onk 500cc was Sven van der Mierden de baas. Van Mierden wist in het dagtotaal Lars van Berkel ruimschoots voor te blijven en eindigde Roy van Heugten als 3e . Regiorijder Jesse van Leeuwen kan nog steeds zijn goede vorm niet vinden en kwam helaas niet verder dan een 29e positie in het dagtotaal.

                                                                                Sven van Mierden reed een sterke wedstrijd in Heerde

Marco Leerink schreef de overwinning op zijn naam bij de cup 250cc, Leerink rekende af met Max Schwarte die 2e werd en was de 3e plaats voor Sjeng Swinkels.  Robert Fobbe is ook nog opzoek naar het juiste ritme en moest genoegen nemen met een 12e plek. Sander Fiechter deed het niet slecht op zijn thuiscircuit, hij werd namelijk 14e van de dag. Brian List was oppermachtig in de 500cc cup door beide manches te winnen en wist Good Old Klaas Hofstede nog met de tweede plaats aan de haal te gaan. Jonny Karst mocht als 3e het podium op. Er had nog iets meet ingezeten voor Ruben Kroon die enkele foutjes maakte en zo een betere uitslag in rook zag opgaan, Kroon werd elfde in het dagklassement.

Voorzitter Henk Kamphuis blikte terug en liet weten dat alles succesvol was verlopen. ‘Er waren volle starthekken en dat leverde mooie wedstrijden op’ aldus Kamphuis. Zo rond de klok van zessen was alles weer te einde en werden daarna per klasse de beste drie op het podium gezet.

Klik Hier voor de uitslagen.

Foto’s
LarisSoraya Photography
Selle MX Foto’s
Joey MX
JBK Pictures Website
JBK Picures Facebook
Angela Huisman Photography

Heeft u foto’s gemaakt en wil deze delen via de website, stuur mail aan webbeheerder@msv-nov.nl

 

Reacties zijn gesloten.