KNMV kalender 2018

Afgelopen week is KNMV kalender voor 2018 afgerond en vandaag mogen we de kalender aan jullie bekendmaken. In een eerder stadium waren de Dutch Masters of Motocross wedstrijden al bekend gemaakt, daar komen nu alle ONK/NK/Cup wedstrijden bij die komend seizoen verreden gaan worden.

 

 ONK Motocross
De ONK Motocrosscompetitie zal in 2018 van start gaan in Gemert. Stichting MAC St. Christoffel heeft de afgelopen periode veel werk verricht aan het circuit en zij hebben ons gevraagd of zij de opening van het seizoen mogen organiseren. De Motocross Commissie heeft dit verzoek ingewilligd en daarmee gaat het ONK Motocrosskampioenschap op zondag 25 februari van start. Er zijn voor de eerste Dutch Masters of Motocross wedstrijd, die op 11 maart in Markelo wordt verreden, twee ONK kwalificatiewedstrijden. Na de wedstrijd in Gemert zal er een week later in Boekel gereden worden. Vanwege de planning van de MXGP-wedstrijd in Valkenswaard waren er weinig mogelijkheden voor het indelen van de kwalificatie wedstrijden. Omdat de Commissie wel twee kwalificatiewedstrijden wil organiseren voor de eerste Dutch Masters of Motocross wedstrijd is besloten om al in februari te starten met het motocross-seizoen.
Jeugd Solo Motocross en Cup
De KNMV Jeugd Solo Motocross en Cup klassen maken hun eerste opwachting op zaterdag 31 maart 2018 op circuit De Bargen in Oldebroek. Zij zullen de boel in Oldebroek al even flink opwarmen in aanloop naar de tweede Dutch Masters of Motocross wedstrijd die op Tweede Paasdag 2 april verreden wordt. Het NK 50cc Junior MX Challenge, in samenwerking met KTM en Husqvarna, heeft 11 wedstrijden gepland komend seizoen. We zijn verheugd over de samenwerking met KTM en Husqvarna doordat er nu voor de allerjongste rijders een standaard klasse aangeboden wordt die ook betaalbaar is. Alle jeugdklassen staan zoveel mogelijk samen ingedeeld en het aantal wedstrijden op zaterdagen is beperkt tot drie. We zijn blij dat er komend seizoen ook een ONK-wedstrijd ingedeeld staat op het circuit in Arnhem. Dit circuit is eind 2016 officieel geopend en na een jaar gedraaid te hebben wil de club graag een KNMV Motocross-wedstrijd organiseren. Deze staat op zondag 23 september op de kalender.
Motocross Informatiedag
Een week voor de opening van het seizoen zal voor de tweede keer de Motocross Informatiedag worden georganiseerd voor solorijders. Tijdens deze dag wordt tekst en uitleg gegeven over alle bijzonderheden voor de 2018 competitie. Denk hierbij aan uitleg over de reglementswijzigingen en uitleg over hoe de technische en tijdwaarnemingsofficials te werk gaan. Na afloop van het officiële gedeelte kunnen de aanwezige KNMV-licentiehouders gratis trainen op het circuit. Verdere informatie over de Motocross Informatiedag wordt later bekend gemaakt.
ONK Sidecar en Quad Masters.
Een week na de eerste ONK-wedstrijd in Gemert gaan op zondag 4 maart de ONK Sidecar en Quad Masters competities van start. Samen met de NK Zijspan en NK Quad klassen reizen zij af naar Lochem om daar hun eerste wedstrijd van het seizoen te rijden. De ONK Sidecar Masters hebben komend seizoen in totaal 5 wedstrijden; na Lochem zal de Zijspan en Quad caravaan op 1 april neerstrijken in Valkenswaard, op 22 april staat er een wedstrijd in Oss op het programma en op 20 mei is Varsseveld aan de beurt. De finale staat op zaterdag 7 juli gepland op het spectaculaire Kwintelooijen-circuit in Rhenen. Het ONK Quads heeft in totaal acht wedstrijden. Naast de vijf wedstrijden waarbij ze samen met de ONK Sidecar Masters-klasse ingedeeld staan, gaat het ONK Quad Masters-klasse ook rijden in Den Dungen, Emmen en Geldermalsen. De datum van Emmen is onder voorbehoud omdat op dat moment ook een EK Quad-wedstrijd in Letland wordt verreden. We gaan kijken of we daar een andere datum voor kunnen vinden.
NK Zijspan en NK Quads
De NK Zijspan en NK Quads-competities waren afgelopen seizoen een groot succes en ook voor komend jaar is er weer een mooie kalender mogelijk gemaakt. Zo zal het NK Zijspan klasse haar opwachting maken als bijprogramma van het WK Zijspancross in Oss en Lommel. De teams kunnen hun borst nat maken voor het zware Belgische zand van Lommel. Het NK Zijspan staat niet als bijprogramma ingedeeld voor de laatste drie ONK Sidecar Masters wedstrijden, reden hiervoor is dat de Commissie de top van het NK voor deze wedstrijden wil uitnodigen voor deelname aan de ONK Sidecar Masters. Het NK Quads heeft in totaal tien wedstrijden. Twee wedstrijden voor het NK Zijspan en NK Quads zijn gedeeld bij wedstrijd van de Streekcompetitie, die in Halle op 29 april en in Lichtenvoorde op 9 juni.
Jeugd Zijspannen en Quads
Komend seizoen begint de KNMV met competities voor de Jeugd Zijspannen en Jeugd Quads. Er zijn twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 9 jaar (Junior-klassen) en van 10 t/m 13 jaar (Youngster-klassen), verwachting is dat met het aantal deelnemers de leeftijdscategorieën Zijspannen en Quad gezamenlijk gaan rijden. Dat betekent dat de Junior-klassen met elkaar en de Youngster-klassen met elkaar rijden.
Voor de Jeugd Zijspannen en Quads zijn er in totaal acht wedstrijden. De licentiekosten zijn met € 75,- laag gehouden. Daarmee krijgen alle licentiehouders naast de acht competitiewedstrijden ook twee trainingen aangeboden met medewerking van Daniël Willemsen en Ingo ten Vregelaar. Ook krijgen alle licentiehouders met hun ouders gratis toegang tot de WK Zijspan en EK Quad wedstrijd in Oss op 24 en 25 maart en zal er ter plaatse een meet-and-greet worden georganiseerd met de aanwezige topteams en rijders. De competitie wordt afgesloten met het inmiddels traditionele finaleweekend en deze wordt georganiseerd door RES Axel. Op 13 en 14 oktober 2018 zullen de laatste wedstrijden verreden worden en zal ook de huldiging plaatsvinden voor alle klassen die in dat weekend in actie komen. Met een goede organisator als RES Axel belooft het een fantastische afsluiter van het seizoen te worden.
EK- en WK-wedstrijden in Nederland.
Er zijn natuurlijk ook weer FIM en FIM Europe competitiewedstrijden in Nederland. Op 17 en 18 maart en op 15 en 16 september zijn er MXGP-wedstrijden in respectievelijk Valkenswaard en Assen. Op 24 en 25 maart de WK Zijspan en EK Quad-wedstrijd in Oss en op 7 en 8 juli wordt er een EK Solo wedstrijd georganiseerd in Markelo. Naast de EMX65- en EMX85-klassen zal daar ook de EMX Women competitie een wedstrijd rijden, kans voor de Nederlandse vrouwen om op EK niveau in eigen land actief te zijn. Op de kalender staat verder nog de Red Bull Knock Out vermeld die verreden wordt op zaterdag 10 november en de organisatie van de Dutch Supercross gaat op 2, 3 en 4 november 2018 weer haar evenement in Zuidbroek organiseren. De KNMV is blij met de complete Motocrosskalender en hoopt dat ook de rijders enthousiast worden van de wedstrijden die zij komend seizoen kunnen gaan rijden.
Klik Hier voor de volledige kalender.

Reacties zijn gesloten.