We gaan toch in 2015 met z’n allen trainen in Heerde

Afgelopen periode kregen wij een berichtje van een bestuurslid van een andere motorcrossclub, dat wat wij als Msv-Nov eigenlijke deden gezamenlijk laten trainen van solo, quads en zijspannen niet door de KNMV is toegestaan. In onze onwetendheid hebben wij dit altijd gedaan. En zijn er ook nooit ernstige problemen geweest. Bij navraag bij de KNMV  werd ons verteld dat dit echt verboden was en dit stond in het organisatoren boekje. Als er dan een incident zou zijn, werd het bestuursleden hoofdelijk aansprakelijk gesteld en de verzekering zou niks uitkeren. Daarom hebben wij deze maatregel genomen en op de site en Facebook gezet. Door de vele reacties en waarschijnlijk ook telefoontjes naar Arnhem kregen we vandaag de volgende mededeling van de KNMV. 
Mededeling KNMV
Er is enige onduidelijkheid ontstaan over het gezamenlijk laten trainen van Quads/Zijspannen met Solo motoren. In het KNMV organisatorenboekje stond namelijk vermeld dat een club geen dekking zou hebben bij het gezamenlijk laten trainen van Quads/Zijspannen met Solo motoren, na uitgebreid onderzoek bleek dit niet te kloppen, er is wel degelijk dekking bij het gezamenlijk laten trainen van deze machines. Dit zal worden aangepast in het Organisatorenboekje 2015, voor alle clubs via deze mailing de informatie dat men wel Quads/Zijspannen gezamenlijk kan laten trainen. Mocht het voor een club/vereniging mogelijk zijn de diverse machines wel afzonderlijk te laten trainen heeft dit wel de voorkeur. Excuses voor eerdere onduidelijkheid in deze kwestie.
Hiermee is de kwestie opgelost en kunnen we gelukkig weer mooi met z’n allen trainen. Dit geld niet alleen voor Heerde maar voor alle clubs in Nederland die bij de KNMV zijn aangesloten. Laten we er wel aandenken dat we elkaar in de baan respecteren of je nu op 2,3 of 4 wielen rijd of je snel of langzaam rijdt of je een topper bent of een hobby rijder.
Dus voor iedereen succes en veel plezier bij de mooie sport
Het bestuur MSV NOV Heerde

Comments are closed.