Spannende wedstrijden bij 1ste NK

Zondag 1 Maart werd in Heerde het motorcross seizoen van 2015 geopend met de eerste wedstrijd op het zware zand circuit de “Kamperweg”. De motorsportvereniging kan terug kijken op een geslaagde opening van het seizoen met veel inschrijvingen in de diverse klassen.
De vele toeschouwers waren getuigen van spannende wedstrijden.
Nadat in de ochtend de tijdtrainingen verreden werd viel om 12u00 het starthek voor de eerste manche van de 85cc B groep.
NK2015 vdBunte
Nunspeter Daan van de Bunte 11de en 12de plaats.
In deze B groep van de 85cc ging de winst naar Remco Ketels met een 1ste en 2de plaats. In de A Groep van de 85cc grote wielen ging de winst naar Rick Elzinga, tweede werd Raivo Dankers en de derde plaats was voor Jeroen Bussink. Twan Wagenaar werd totaal twaalfde. Robert Fobbe kwam niet verder dan een achttiende plaats.
NK2015 Dankers
Ryan Wilox was heer en meester in de B groep met overtuigend de beide manches de winnen. Joey de Wulf werd totaal tweede, Yamaha rijder Ian Borst pakte de derde plaats totaal.
NK2015 Witlock
De smaakmakers van het seizoen 2014 in de 85cc grote wielen klasse Geerts en Conijn streden samen met Noud van Kraaij om de podium plaatsen. De totaal winst ging bij deze eerste wedstrijd naar een sterk rijden Noud van Kraaij. Jaco Geerts maakte een sterke indruk in het zware zand van Heerde door totaal de tweede plaats te pakken, Marcel Conijn werd knap derde. Thuisrijder van den Essenburg had zijn dag niet en kwam niet verder dan een dertigste plaats.
NK2015 Geerts

Bij NK MX2 klasse was de totale winst voor de Husqvarna rijder Sven van der Mierden die beide manches op zijn naam te zetten. Tom Meijer uit Apeldoorn reed twee goede manches door met een tweede en derde plaats te finishen. Totaal werd Meijer tweede in de daguitslag. Roel van Oort pakte de derde plaats in het dag klassement. In de NK MX1 klasse werd stevig gestreden om de punten. Totale winst was er voor Rick Satink. Mike Gijsbertsen maakte een sterke indruk door in het dag klassement tweede te worden, de Boy Waal pakte net voor Rick Folkers een podiumplaats door de tweede manche als derde te finishen.

NK2015 Satink

Voor de volledige uitslagen van de NK Nationalen, klik Hier.

Reacties zijn gesloten.